Informatie

Op de grens van basisschool en voortgezet onderwijs

Oudere kinderen hebben veel verschillende interesses: hun wereld wordt immers groter. De serie Informatie bedient ze op hun wenken met een brede keus aan boeiende thema's. Er is voor elk wat wils. Heldere flapteksten, een grote titelposter en www.docukit.nl maken het makkelijk het juiste boek te kiezen.

Teksten op hún niveau 
De teksten zijn afgestemd op de voorkennis en het niveau van de doelgroep. Moeilijke woorden worden in de tekst en in een trefwoordenlijst verklaard. De boeken hebben een vaste opbouw en zijn uitgevoerd in full colour. Er is veel functioneel beeldmateriaal, zodat de boeken ook geschikt zijn voor minder talige kinderen.

Differentiatie 
Wil je differentiëren? Bij elk deel verschijnt een Plusboek met verwerkingsvragen en -opdrachten op vier niveaus: van vragen voor alle kinderen tot opdrachten die passen bij de creativiteit van het individuele kind. Ze kunnen hun antwoorden zelf controleren met de losse antwoordkaart. Voor wie nog meer wil weten, is er een schat aan leestips.

Op veel fronten inzetbaar 
De serie is een rijke bron voor projecten, werkstukken of spreekbeurten. De inhoud is gecheckt door deskundigen, dus betrouwbaar. Spelenderwijs trainen je leerlingen vaardigheden als studerend lezen, informatie verwerken en zelfstandig werken. Informatie biedt uitgelezen verdieping bij de zaakvakken en biedt goede achtergrondinformatie voor actuele onderwerpen.

Beheer: jij hebt het in de hand 
De boekjes zijn goed te beheren en in te delen: naast een eigen nummer hebben ze een siso- en een PIM-codering. De serie is ingevoerd in beheersystemen zoals bicat, educat en leerwereld/bibliotheek.net. Er zijn plastic bakken verkrijgbaar om de boekjes netjes in op te bergen.

Abonneren en kopen 
Je kunt je abonneren op Informatie, maar ook losse series bestellen. Met een abonnement op Informatie ontvang je elk half jaar 10 nieuwe boekjes. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doe je schriftelijk voor 1 augustus. 
Een abonnement op Informatie Plus is alleen mogelijk in combinatie met een abonnement op Informatie. Om je bibliotheek aan te vullen, kun je losse halfjaargangen bestellen.