Junior Informatie

Een ontdekkingsreis voor de leeftijd 9-11

De wereld ontdekken? Kinderen uit de groepen 5-7 doen dat het liefst met Junior Informatie. Daarin vinden ze alles wat ze maar nodig hebben: betrouwbare gegevens die door deskundigen zijn gecheckt. Met de Plusboeken leren ze die informatie ook nog eens zinvol te verwerken. Wat wil een ontdekkingsreiziger nog meer?

Zelfstandig aan de slag 
Junior Informatie is een aantrekkelijke reeks informatieve boeken. De verrassende onderwerpen zijn uit het leven van de kinderen gegrepen. Je leerlingen kunnen gemakkelijk zelfstandig met de boeken aan de slag. De teksten zijn op hun niveau geschreven. De kleurrijke illustraties en de vaste opbouw maken de informatie nog toegankelijker. Moeilijke woorden worden in de trefwoordenlijst verklaard.

Zaakvakken en vaardigheden 
De reeks beslaat een steeds groter aantal onderwerpen: elk jaar komen er 16 nieuwe boeken uit. Junior Informatie is dan ook het ideale vertrekpunt voor een spreekbeurt of werkstuk. De reeks biedt bovendien prima verdieping bij de kennisgebieden. In de rubriek 'Als je nog meer wilt weten' vinden je leerlingen allerlei leestips. Tussen de bedrijven door ontwikkelen ze hun vaardigheden op gebieden zoals technisch lezen, begrijpend en studerend lezen, zelfstandig werken en informatieverwerking.

Verwerking op vier niveaus 
In de Plusboeken vinden je leerlingen verwerkingsvragen en –opdrachten op vier niveaus. Elk niveau stelt weer hogere eisen aan kennis, inzicht, leeshouding, inlevingsvermogen en creativiteit dan het vorige: een prima manier om te differentiëren. De kinderen kunnen hun werk zelf nakijken met de antwoorden die achterin het Plusboekje staan.

Abonneren en kopen 
Je kunt je abonneren op Junior Informatie, maar ook losse series bestellen. Met een abonnement op Junior Informatie ontvang je elk half jaar 8 nieuwe boekjes. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doe je schriftelijk voor 1 augustus. 
Een abonnement op de verwerkingsboekjes van Junior Informatie Plus is alleen mogelijk in combinatie met een abonnement op Junior Informatie. Om je bibliotheek aan te vullen, kun je losse halfjaargangen bestellen.

De boekjes zijn gemakkelijk te beheren en te categoriseren: ze hebben elk een eigen nummer, een siso-code en een PIM-code. Een titelposter en de site Docukit helpen je leerlingen de titel te vinden die ze zoeken. De serie is ingevoerd in beheerssystemen zoals bicat, educat en leerwereld/bibliotheek.net.