Kijkdoos bestaat 25 jaar!

Al 25 jaar Kijk- en (voor)leesplezier voor de leeftijd 4-8!

Met de heldere foto’s en informatieve tekeningen van Kijkdoos ontdekken de jongste kinderen de wereld om hen heen. Kijken vormt hier de opstap naar lezen. Er zijn teksten voor beginnende en voor betere lezers. Deze laatste zijn ook heel geschikt om voor te lezen.

Al 200 herkenbare onderwerpen!
Kijkdoos behandelt onderwerpen die de kinderen herkennen en gemakkelijk op hun eigen wereld betrekken. De onderwerpen passen goed bij de belangrijkste onderbouwthema’s. Kijkplaten, foto’s, tekeningen en pictogrammen prikkelen tot verder kijken. Dat maakt de boeken ook geschikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

Vaste opbouw 
De herkenbaarheid wordt versterkt door de vaste opbouw van de boeken. Elk boek opent met een spannende kijkplaat over twee pagina’s. Daarmee kunnen de kinderen vooraf hun voorkennis activeren en achteraf vaststellen wat ze hebben geleerd.

Elk hoofdstuk beslaat twee pagina’s. In een gekleurd kader staan teksten voor beginnende lezers (AVI M3-E3). Kinderen die al verder zijn, kunnen de  uitgebreidere teksten lezen (AVI M4-E4). U kunt deze ook voorlezen. De belangrijke woordenschat wordt samengevat aan het eind van het boek.

Legio toepassingen 


Via kijken en voorlezen ontwikkelen de kinderen hun leesvaardigheid en woordenschat. Kijkdoos biedt ze in één moeite door ook een stuk wereldoriëntatie. De boeken lenen zich prima voor zelfstandig werken, maar ook voor groepsprojecten en thematafels.

Gemakkelijk te beheren 

De boeken zijn genummerd en dus goed te beheren. Ook de siso- en de PIM-code worden vermeld, zodat u de boeken gemakkelijk in categorieën kunt indelen. Met hun harde kaft kunt u ze goed in de klas neerzetten. Een overzicht van alle titels vindt u op een titelposter. Kijkdoos is ingevoerd in beheerssystemen zoals bicat, educat en leerwereld/bibliotheek.net.

Abonnement en losse verkoop
 
U kunt zich abonneren op Kijkdoos, maar ook losse titels bestellen. Er zijn al 200 boeken verschenen. Als je je abonneert, dan ontvang je elk jaar 8 nieuwe boeken, krijg je toegang tot Kijkdoos Online met alle mogelijkheden erbij én start je bovendien met een goed gevulde Startbieb! Een abonnement loopt tenminste één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doe je schriftelijk voor 1 augustus.

 

 

 

Neem contact op via 076 2050101 of mail je schoolgegevens naar  info@documentatiecentrum.nl.

25 Jaar Kijkdoos is wel een feestje waard!