Mini Informatie

Het échte werk voor de leeftijd 7-9

 

Kun je eenmaal lezen, dan begint het echte werk. Dan kun je aan de slag met de vrolijke, kleurrijke boeken van Mini Informatie. Keuze genoeg en het ene onderwerp nog boeiender dan het andere. Als je nog niet nieuwsgierig was, dan word je het wel van Mini Informatie!


Voor sterk en zwak 
In Mini Informatie vinden uw leerlingen altijd iets van hun gading. De onderwerpen zijn verrassend en toch herkenbaar. De boeken zijn volledig in kleur en rijk geïllustreerd. Tekst en beeld vullen elkaar naadloos aan. Zwakkere lezers en dyslectici voelen zich ook helemaal thuis bij Mini Informatie. Bij de keuze van lettertypen en de formulering van de teksten is speciaal rekening met ze gehouden.

Verwerking op vier niveaus 
Elk boek telt 16 pagina’s. Een prikkelende tekening kaart het onderwerp aan. Daarna volgt een aantal hoofdstukken van één of twee pagina’s. Ze zijn helder opgebouwd en voorzien van veel ondersteunend beeld. Aan het eind vertelt een samenvatting de kinderen wat ze geleerd hebben.

Bij elk boek hoort een Plusboek met verwerkingsmateriaal. Je leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag. De vragen en opdrachten zijn ondergebracht in vier rubrieken, van eenvoudig tot uitdagend. Een prima opzet om te differentiëren. Met de antwoorden achterin het boekje kunnen de kinderen hun eigen antwoorden nakijken.

Breed inzetbaar 
Met Mini informatie haal je een leermiddel in huis dat je op veel fronten kunt inzetten. Denk aan wereldoriëntatie, technisch lezen, begrijpend lezen, informatieverwerking of zelfstandig leren werken. Ook voor een werkstuk of spreekbeurt zijn de boeken een onuitputtelijke bron.

Volwaardige bibliotheek 
Je kunt je abonneren op Mini Informatie, maar ook losse series bestellen. Met een abonnement op Mini Informatie ontvang je elk halfjaar 8 nieuwe boeken, inclusief Plusboeken en een nieuwsbrief met achtergronden en tips. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doe je schriftelijk voor 1 augustus. Door ook oudere jaargangen te bestellen, beschik je snel over een volwaardige bibliotheek.

De boekjes zijn gemakkelijk te beheren en te categoriseren: ze hebben elk een eigen nummer, een siso-code en een PIM-code. Op een titelposter vinden je leerlingen een overzicht van alle titels. De serie is ingevoerd in beheerssystemen zoals bicat, educat en leerwereld.bibliotheek.net.