Leerkrachten

Schoolsupport heeft, vanwege de covid19-situatie, een groot aantal scholen een tijdelijke toegang gegeven tot DC Online, het online platform bij Documentatiecentrum met 500+ leesboeken uit de bekende series Kijkdoos, Mini, Junior, Informatie en Uitgelicht. Meer dan 2000 scholen gebruiken inmiddels DC Online.

Dit betekent dat DC Online, tijdelijk, via Basispoort, thuis én op school toegankelijk is voor alle basisschoolleerlingen van Nederland. 

Daarmee hebben leerlingen thuis én op school toegang tot veel informatieboeken voor lees-, onderzoeks- of presentatietaken. En bieden we leerkrachten kant-en-klare tips voor leesopdrachten en Tips-voor-thuis.

 

Ook kun je één van de webinars terugkijken, die we de afgelopen weken organiseerden voor 100-den inschrijvende scholen. Verder stimuleren we scholen en leerlingen, met een Werkstukken Estafette, om hun Werkstuk in te zenden. We verloten leesboeken als prijs. Deze boeken versturen we naar de school van de leerling. Leerlingen winnen dus boeken voor hun klas of school.

 

Wat betekent dit concreet?

Elke school krijgt voor al zijn leerlingen toegang tot meer dan 500 leesboeken uit de reeksen KijkdoosMini InformatieJunior InformatieInformatie en Uitgelicht

 

Directie, IB en ICT-coördinator op basisscholen hebben hierover informatie ontvangen met daarin informatie. Scholen die hiervan gebruik willen maken mailen de volgende gegevens naar  service@schoolsupport.nl: BRIN (6cijfers), Schoolnaam, Plaats, Wel/Niet Basispoort. Bel voor aanvullende vragen naar +31 (0)76 205 01 01.

 

Hoe helpen we leerkrachten en ouders thuis?

Op deze pagina vind je naast een handleiding ook diverse kant-en-klare lesideeën voor thuis! Deze lesideeën maakten wij in samenwerking met www.leesbevorderingindeklas.nl om, ook nu, ook thuis, bij te kunnen dragen aan leesonderwijs en informatieverwerking. Kijk snel in het menu aan de rechterkant.  

 

 

 

Download