Documentatiecentrum Werkstukken Estafette

 

Win met je werkstuk boeken voor je school!

Op DC Online vind je meer dan 475 boeken over verschillende onderwerpen. Er zit zeker weten iets bij dat jij superinteressant vindt. En hoe leuk is het dan om je helemaal in dat onderwerp te storten?! 
Dus… Ben jij gek op gamen, skateboarden, voetbal of op zingen? Houd je van kleding en sieraden of wil je meer weten over fotograferen? Ontdek je graag alles over het heelal, of over de aarde en ons klimaat? Raak je niet uitgeleerd over de Romeinen of over de Tweede Wereldoorlog? Heb je zin om meer te leren over panda’s, slangen, giraffen of paarden? Of ben je nu wel eens benieuwd hoe virussen precies werken…?
Kies een boek van DC Online, verdiep je helemaal in dat onderwerp en maak er een mooi werkstuk over. Tijdens het lezen van je boek en schrijven van je werkstuk maak je een paar supergave foto's voor je meester of juf, en van je eindresultaat maak je twee foto's die je naar ons opstuurt.

Wij verloten onder alle inzenders, elke werkdag, tot 1 juni, mooie Documentatiecentrum informatieboeken voor jullie schoolbieb. We hebben de actie dus verlengd, dus je hebt nog ruim de tijd!

Aan de slag!

Kies op het platform van Documentatiecentrum een boek over een onderwerp waarover je meer wilt weten. 

 

Heb je hulp nodig? 

Op deze webpagina vind je ook een cursus Werkstuk maken én wat handige hulpmiddelen. Vraag je ouder of begeleider en print de cursus. Aan het eind van de cursus... is je werkstuk klaar! Hoe handig is dat?!

 

Klaar en wat dan?

Als je werkstuk echt helemaal klaar is, dan kun je meedoen met onze Werkstukken Estafette. Waarom een estafette? Gewoon: ben jij klaar en heb je er iets moois van gemaakt, dan help je je broertje, zusje, vriendinnetje of vriendje. En zo kan jullie school elke dag een informatieboek voor de klasbieb winnen!

 

Meedoen is..., je bestand uploaden

Je mag 2 foto's als bestand uploaden. Elk fotobestand mag niet groter zijn dan 2MB. Dat is 2000kB. Uiteraard gaan we veilig om met de gegevens die je met ons deelt. En... foto's delen we niet zonder je toestemming.

 

Hoe kun je zien of jullie school iets gewonnen heeft?

Op deze website en via de facebookpagina van Documentatiecentrum maken wij elke dag bekend wie de winnaars zijn van de dag ervoor.

Zijn er veel kinderen die werkstukken hebben ingestuurd, dan verloten we veel leesboeken. Zijn het er maar een paar, dan natuurlijk wat minder. Je wint een boek voor de bieb van je klas of school. 

 

Als op een school heel veel kinderen meedoen, dan is de kans aanwezig dat jullie meerdere mooie informatieboeken winnen. Wij sturen die naar je school, met de namen van de winnaars erbij, als jullie school weer open is.